Afbeelding

Burgemeester Erik Boog: 'Ik voel mij erg welkom in Diemen'

Algemeen

DIEMEN - Erik Boog werd op 19 mei geïnstalleerd als burgemeester van Diemen. Hij is nu honderd dagen in functie. Boog heeft de afgelopen periode een kennismakingsprogramma afgewerkt dat nog niet is voltooid. De burgemeester voerde veel gesprekken en legde werkbezoeken af. "Ik voel mij erg welkom in Diemen."

Hoe kijkt u terug op de eerste honderd dagen als burgemeester van Diemen?
"Ik vind het tot dusver fantastisch. Ik heb de afgelopen periode veel over Diemen geleerd en veel mensen leren kennen. De meeste mensen die ik heb gesproken zijn open en direct. Ik voel mij hier erg welkom. Ik heb voordat ik hier begon verteld dat ik een burgemeester wil zijn die benaderbaar en aanspreekbaar is. Ik wil dat de mensen hun verhaal tegen mij kunnen doen. Veel mensen weten me nu al te vinden. Ik wil zo voeling houden met wat er leeft en vind ook dat we er als gemeente moeten zijn voor de burgers. Daarom wil ik mijn oor goed te luisteren leggen."

Wanneer verhuist u naar Diemen?
"Ik woon nu nog in Hilversum. Ik reis meestal met de trein, dat gaat heel goed. De ambtswoning wordt nu op orde gebracht. Wij hopen eind september, begin oktober naar Diemen te verhuizen. Daar hebben wij erg veel zin in."

Burgemeester Boog vertelt in het uitgebreide interview verder onder andere dat hij Diemen veiliger wil maken en ook wil werken aan het verbeteren van het imago van de gemeente.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant