Afbeelding

Doppen inleveren voor KNGF kan nu ook in Diemen-Zuid.

Algemeen

DIEMEN - Sinds dinsdag is er een tweede inzamelpunt voor plastic doppen in Diemen, bij de Jumbo in winkelcentrum Kruidenhof. De ingezamelde doppen leveren geld op voor KNGF Geleidehonden.

Er stond al een inzamelcontainer bij XAB in Diemen-Noord en er wordt ook gewerkt aan een inzamelpunt in winkelcentrum Diemerplein.

Goed doel
Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom, van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk- of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank. Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas- en chocopastapotten. De doppen gaan naar een recyclebedrijf dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap.

Succes
Via de Facebook pagina DOPPEN UIT DIEMEN is de doppeninzameling in Diemen uitgegroeid tot een groot succes. "Er zijn inmiddels al ruim 50.000 dopjes binnen. Nu Diemen-Zuid zijn eigen bak heeft en binnenkort ook Diemen-Centrum hopen we al snel 100.000 dopjes te gaan scoren", zegt Ron Nikkessen, die de inzameling in Diemen organiseert. "Voeg daarbij de vele Diemenaren die de actie geaDOPteerd hebben en hebben uitgezet op hun werk plus de bedrijven en instellingen die al meedoen en je begrijpt dat we helemaal blij worden van de opbrengst. En het leuke is dat het niemand iets kost, het milieu ermee wordt gespaard en voor KNGF via recyclen van de doppen geld oplevert."

Uit de krant