Afbeelding

Grondel: scheiden afval is belangrijk

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad praatte gisteravond over de Notitie Afvalinzameling. Er werden scenario's besproken die ertoe moeten leiden dat er een eenduidig inzamelsysteem in Diemen komt, gewenst gedrag beloond wordt en er beter afval wordt gescheiden.

Wethouder Grondel (GroenLinks) komt mede op basis van de suggesties van de fracties in de gemeenteraad eind dit jaar met een voorstel naar de gemeenteraad. In de zomer van 2015 wordt er een nieuw contract gesloten met een bedrijf dat afval inzamelt. De kans is groot dat dit opnieuw Meerlanden wordt.

Grondel windt er geen doekjes om: met de scheiding van afval is het in Diemen slecht gesteld in vergelijking met andere gemeenten. "Het Rijk legt met ingang van 1 januari 2015 belasting op voor restafval. Het is dus zaak om het afval goed te scheiden. Ik vind zelf het scheiden van afval ook belangrijk omdat veel schaarse grondstoffen gerecycled kunnen worden en geld opbrengen. Het is belangrijk dat wij in de toekomst zo min mogelijk restafval overhouden. Alleen dan kunnen wij ervoor zorgen dat de afvalstoffenheffing in de toekomst omlaag gaat. Wij hebben momenteel al een van de hoogste afvalstoffenheffingen in Nederland."

Lees meer in het DiemerNieuws van 2 oktober 2014

Uit de krant