Het was vorig jaar druk tijdens Smakelijk Diemen.
Het was vorig jaar druk tijdens Smakelijk Diemen. Foto: Trudy Kroese

Smakelijk Diemen en jazzfestival komende weekeinde op Diemerplein

Algemeen

DIEMEN - Op het Diemerplein vindt op zaterdag 3 en zondag 4 juni het culinair festijn Smakelijk Diemen plaats. Op zondag 4 juni wordt ook Jazzfestival Duke op het Diemerplein gehouden.

Smakelijk Diemen is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij horecabedrijven uit Diemen en de regio zich aan de inwoners van Diemen presenteren. Smakelijk Diemen wordt georganiseerd door Dennis Heide van Brasserie Drusius en Wim Bohnenn.

Smakelijk Diemen duurt op zaterdag 3 juni van 13.00 tot 23.00 uur. Op zondag duurt het evenement van 13.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag 3 juni zijn er optredens van DWW Band, DJ Marco, Samantha Beij, Guus Bok, Sven Versteeg, Sax O Pierre, Mike Peterson en New Timeless. 

Dennis Heide: ‘’Grand Café Cheers en Brasserie Drusius plaatsen beide een bar op het Diemerplein. Er zijn op beide dagen weer een aantal horecagelegenheden die heerlijke gerechten verkopen. Het gaat om Het Wapen van Diemen en Lola’s uit Diemen, Baramaribo die bara’s zal verkopen en de foodtruck Eat and Meet. Verder zijn er poffertjes en schaafijs te koop. Brasserie Drusius verkoopt hamburgers. Alle drankjes en gerechten kunnen alleen met munten worden betaald. Die munten zijn uiteraard op zaterdag en zondag op het festivalterrein te koop.’’
Dennis vertelt dat er dit jaar op zaterdag eerder wordt begonnen dan vorig jaar. ‘’Vorig jaar begonnen wij op zaterdag om 16.00 uur, dit jaar al om 13.00 uur. De DWW Band zal de eerste uren spelen en voor sfeer zorgen. Wim Bohnenn en ik verwachten veel van de artiesten die zullen optreden. Sven Versteeg en DJ Marco hebben tijdens het laatste Oranjefeest opgetreden en Samantha Beij heeft ook eerder in Diemen opgetreden. Mike Peterson is echt een grote naam. Hij heeft onder meer tijdens De Toppers opgetreden. Guus Bok is een zanger die nummers van onder meer Elvis Presley zingt en New Timeless zal swingen en voor een prachtige sfeer zorgen.’’

Net als tijdens eerder edities van Smakelijk Diemen heeft de organisatie het evenement tot in de puntjes voorbereid. Zo komen er naast de Diemer Apotheek toiletten te staan, die regelmatig worden schoongemaakt. Dennis Heide rekent op een optimale sfeer en mooi weer.

Duke op het Diemerplein start op zondag 4 juni 14.40 uur met een optreden van het trio van Leo Herzog en zangeres Inda Duran. Daarna volgt de hoofdact met de virtuoze, swingende band Total Response, waar voor deze gelegenheid trompettist Rob van de Wouw meespeelt omdat Hans Dulfer wegens medische redenen tijdelijk niet mag spelen. Daarna treedt zangeres Francien van Tuinen op met haar kwartet en de jeugdbigband Junior Jazz Experience sluit spetterend af.

Rob van de Wouw.

Uit de krant