Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Gemeente Diemen van start met online verlengen rijbewijs

Algemeen

DIEMEN - Met ingang van 1 juni 2023 is het in de gemeente Diemen mogelijk om de verlenging van een rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Inwoners kunnen het rijbewijs dan al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. 

Het online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis. Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl. De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Die fotograaf of fotocabine
verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan een aanvrager met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.

De mogelijkheid van online aanvragen is een stap in het verder verbeteren van de digitale dienstverlening door de gemeente.

Uit de krant