Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Gemeente Diemen komt met een nieuwe regeling: ‘Energietoeslag naar draagkracht’.

Algemeen

DIEMEN - Inwoners van Diemen die geen recht hadden op de ‘Eenmalige energietoeslag 2022’ omdat het inkomen te hoog was, maar toch in de financiële problemen komen door hoge energiekosten hebben mogelijk recht op de regeling ‘Energietoeslag naar draagkracht’. Aanvragen kan vanaf 1 juni tot en met 31 december 2023. 

Mensen die recht hebben op deze regeling krijgen eenmalig €1300. Bij de toekenning van de eenmalige energietoeslag 2022 werd vooral gekeken naar de hoogte van het inkomen. Bij deze nieuwe regeling kijkt de gemeente naar het inkomen, vermogen (spaargeld en bezittingen) en kosten voor energie, wonen en zorgverzekering. Daarom hebben ook inwoners met een hoger inkomen soms recht op deze toeslag. 

Kijk voor meer informatie op www.diemen.nl. Heeft u geen recht op de energietoeslag, maar wel geldzorgen? Of heeft u vragen over de ‘Energietoeslag naar draagkracht’? Of wilt u een papieren aanvraagformulier ontvangen? Dan kunt u mailen naar socialezaken@diemen.nl (graag uw naam en telefoonnummer vermelden) of bellen met team Sociale Zaken, op werkdagen tussen 10:00 en 11:00 uur via (020) 314 48 88.

Uit de krant