Micha Worms in Childzplay.
Micha Worms in Childzplay. Foto: Trudy Kroese

Kinderen zijn blij met komst van kinderspeelplaats Childzplay

Algemeen

DIEMEN - De reacties op kinderspeelplaats Childzplay in winkelcentrum Diemerplein zijn positief. Childzplay is sinds zaterdag 13 mei open. Het is een speelplaats voor kinderen tot tien jaar. 

Childzplay ligt tegenover supermarkt Vomar. Er zijn momenteel 10 speelautomaten en er komen binnenkort een Starwarsapparaat en een robotsuikerspin. Kinderen kunnen er van alles doen. Er zijn auto’s waarin zij kunnen zitten, een draaimolen, airhockey, een hamerspel, een grijpkraam en een basketbalmachine. Het was vrijdagmiddag 19 mei heel druk in Childzplay. De meeste kinderen waren onder begeleiding van (een van) hun ouders naar de speelplaats gekomen. Een vader was er met zijn zoontje naartoe gekomen. Hij vertelde dat zijn zoontje de speelplaats erg leuk vindt en er al voor de tweede keer in korte tijd ging spelen.

Childzplay is een initiatief van ondernemer Micha Worms (28) uit Diemen. Hij werkt al bijna tien jaar in Micha’s Kids Fashion, de zaak van de familie Worms. Micha: ‘’Het is dikwijls druk in Childzplay en de bezoekers reageren positief. Niet alleen de kinderen en hun ouders die hier komen, maar ook mensen die langslopen. Ze vinden het een aanwinst voor het winkelcentrum en zijn blij dat er nu activiteiten in deze ruimte zijn. Het was toch een dode hoek.’’
Childzplay is op maandag van 13.00 tot 18.00 uur geopend. Van dinsdag tot en met zaterdag is de speelplaats van 09.30 tot 18.00 uur geopend. Op zondag is Childzplay gesloten.

Micha: ‘’Ik ben van plan mensen de mogelijkheid te geven hier op zondag verjaardagen te vieren. Mensen kunnen Childzplay op zondag afhuren en het combineren met een lekker patatje of pannenkoek bij Brasserie Drusius.’’

Uit de krant