Afbeelding

Zorgen over onoverzichtelijke situatie verkeer bij Buitenlust

Algemeen

DIEMEN - De bewoners van Buitenlust maken zich zorgen over de onoverzichtelijke situatie voor het verkeer op het deel van de Ouddiemerlaan dat vlak bij de wijk ligt.

Zij wijzen erop dat de situatie sinds de opening van de spooronderdoorgang gevaarlijk is geworden. Bewoners die de wijk uit rijden hebben geen goed zicht op het verkeer dat van links uit het centrum van Diemen komt. Ook zijn er automobilisten en bestuurders van scooters en brommers die harder rijden dan is toegestaan. Momenteel geldt er in verband met werkzaamheden een maximumsnelheid van 30 kilometer uur. Na afloop van de werkzaamheden wordt dat 50 kilometer per uur. 

Drie ongelukken

Bewoners vertellen dat er de afgelopen periode al drie ongelukken hebben plaatsgevonden. Het laatste ongeluk vond vorige week maandag plaats. Een bewoner van Buitenlust die de wijk binnenreed stond met zijn auto al op de verkeersdrempel van Buitenlust toen een bestuurder van een scooter tegen zijn auto aanreed. De bestuurder van de scooter raakte licht gewond. 

Een bewoner van Buitenlust vreest dat er vaker ongelukken zullen plaatsvinden. “Er moeten hier echt maatregelen worden genomen. Het zou goed zijn als er vlak voor de in- en uitrit van Buitenlust een verkeersdrempel wordt aangelegd.”

Uit de krant