Afbeelding

Inwoners Diemen tevreden met spooronderdoorgang

Algemeen

DIEMEN - De spooronderdoorgang is ruim een week open. De reacties van inwoners van Diemen zijn positief.

De inwoners zijn blij dat de spooronderdoorgang ervoor zorgt dat er niet langer sprake is van een onveilige spoorwegovergang en dat er dus ook niet meer hoeft te worden gewacht totdat de treinen zijn gepasseerd. “Ik vind de spooronderdoorgang er mooi uitzien. De spooronderdoorgang is ‘warm’, het is geen blok beton geworden, en het stuk dat is overdekt, is kort. Dat zorgt voor een gevoel van veiligheid. Ik heb al gemerkt dat ik minder overlast heb van het verkeer dan in het verleden. Toen hoorde ik de auto’s en brommers steeds optrekken als de spoorbomen weer opengingen en nu rijdt het verkeer gewoon door”, aldus een bewoner van Buitenlust.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er extra borden worden geplaatst om de fietsroutes naar de fietsenstallingen en de perrons duidelijker aan te geven. “Omdat dit niet helemaal duidelijk was gingen mensen hun fiets niet in de fietsenstalling zetten, maar neerzetten in de spooronderdoorgang, vaak vlak bij de trappen die naar de perrons leiden. Dat is de makkelijke manier, maar niet de bedoeling. Handhavers van de gemeente bevestigen een sticker aan die fietsen waarop wordt aangegeven dat de fiets binnenkort verwijderd wordt.”

Er worden op dit moment nog werkzaamheden in de omgeving van de spooronderdoorgang uitgevoerd. De tijdelijke spoorwegovergang wordt binnenkort verwijderd. Dit geldt ook voor de tijdelijke weg die inmiddels is gesloten. Het perron waar de treinen in de richting van Amsterdam stoppen wordt verlegd in de richting van Buitenlust. “Reizigers moeten door alle werkzaamheden nog gebruikmaken van alternatieve en tijdelijke routes naar de fietsenstalling en perrons. Soms betekent dat even wat omfietsen of lopen. We vragen hier begrip voor”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Uit de krant