Afbeelding

Flexwoningen op Bergwijkdreef

Algemeen

DIEMEN - Vanaf 10 oktober 2022 worden op een terrein aan de Bergwijkdreef dertig flexwoningen geplaatst (ook wel modulaire woningen genoemd).

Gedurende de komende twee weken worden deze woningen met een ‘convoi exceptionnel’ naar Diemen vervoerd en met een kraanwagen gebracht naar de locatie op de Bergwijkdreef.

De woningen kunnen eind 2022 in gebruik genomen worden. Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn al veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Ook in Diemen worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Een deel van deze ontheemden wordt opgevangen door Diemense gastzinnen en een andere groep tijdelijk in een hotel. Inmiddels is ook een groep ontheemden gehuisvest in een deel van de tijdelijke studentenhuisvesting aan de Bergwijkdreef. Deze studentenwoningen zijn door de eigenaar verkocht en worden verplaatst naar een andere locatie. Daarom is andere huisvesting voor een deel van de Oekraïense ontheemden noodzakelijk.

Voor de vervolgopvang van Oekraïense ontheemden heeft de gemeente Diemen eerder de dertig flexwoningen aangeschaft. Woningbouwcorporatie Lieven de Key stelt de grond tijdelijk beschikbaar, waar de woningen in ieder geval tot 2024 blijven staan. In de tussentijd kijkt de gemeente naar een locatie waar deze woningen voor de langere termijn naartoe kunnen verhuizen. Deze woningen kunnen in de toekomst ook voor andere woningzoekenden beschikbaar komen.

Uit de krant