De tennisbanen van TVDZ.
De tennisbanen van TVDZ. Foto: TVDZ

TVDZ is blij met vernieuwde accommodatie

Algemeen

DIEMEN - Het complex van Tennis Vereniging Diemen Zuid (TVDZ) is onlangs gerenoveerd. Voorzitter Hans de Jong vertelt over de renovatie.

De Jong: “De werkzaamheden hebben van 9 mei tot 9 juli geduurd. Op onze zes tennisbanen is een extra lavalaag van 15 centimeter gelegd. Dat was nodig in verband met de verzakking van de tennisbanen. Ook is de drainage onder onze tennisbanen aangepast. In de acht nieuwe lichtmasten zijn Led-lampen aangebracht. Dit leidt tot energiebesparing. Wij leveren op deze manier een bijdrage aan de duurzaamheid.” 

TVDZ beschikt op het complex tevens over een oefenkooi en een gezellig clubhuis met terras. De Jong: “Wij huren onze accommodatie van de gemeente Diemen. Die heeft geld uitgetrokken voor de renovatie van ons complex. De laatste renovatie van onze tennisbanen was in 2004. We kunnen dus weer een flinke tijd vooruit.”

TVDZ beschikt over meer dan driehonderd leden. De Jong: “De meeste leden wonen in Diemen. Wij hebben er de afgelopen jaren veel nieuwe leden bijgekregen, met name door de oplevering van steeds meer woningen in Plantage de Sniep en Holland Park. Er zijn tijdens de coronaperiode ook veel nieuwe leden bijgekomen. Tennis was een van de weinige sporten die toen beoefend kon worden.”
TVDZ is geen lid van de tennisbond KNLTB. De Jong: “Er spelen geen teams van TVDZ in de competitie. We houden wel toernooien. Een aantal tennisleraren geeft zelfstandig tennisles op onze banen. Doordat wij over zes all-weather kunstgrasbanen beschikken kunnen onze leden 356 dagen per jaar tennissen. Wij houden ook dit jaar een speciale actie. Vanaf 1 september kunnen nieuwe leden zich inschrijven en kunnen dan 15 maanden tennissen voor de contributie van slechts 199 euro. Ook staan we op 10 september met een stand op de kramenmarkt van het Diemer Festijn.”
Tijdens de officiële opening van het gerenoveerde Sportpark De Diemen op zaterdag 3 september geeft de tennisleraar vanaf 10.00 uur clinics aan belangstellenden. Iedereen is welkom. Op zondag 28 augustus is er een open barbecuetoernooi.
De Jong is blij met de goede samenwerking met de gemeente en andere sportverenigingen. “Toen onze leden twee maanden lang geen gebruik konden maken van de tennisbanen van TVDZ konden zij terecht bij tennisvereniging L.T.C. Strandvliet. TVDZ en L.T.C. Strandvliet hebben al jaren een goede band.”

Hockey Club Diemen kon in de periode dat de club nog niet over eigen velden beschikte gebruikmaken van de tennisbanen van TVDZ om te trainen.

In de acht nieuwe lichtmasten zijn Led-lampen aangebracht

Uit de krant