Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Energiecoaches geven advies om te besparen op energierekening

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen heeft een groep energiecoaches opgeleid. De energiecoaches geven inwoners van Diemen advies over maatregelen om flink te besparen op de energierekening.

Met eenvoudige maatregelen is het mogelijk flink te besparen op de energierekening. Dat is goed voor het milieu, de portemonnee en het wooncomfort.

Energiecoaches zijn vrijwilligers uit Diemen die in een een-op-een gesprek helpen met energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld: een thermostaat zo goed mogelijk instellen of het zo zuinig mogelijk gebruiken van grote apparaten zoals de was- of afwasmachine. 

Per vertrek in de woning kijken ze samen met de bewoners waar er mogelijkheden zijn voor energiebesparing. Ook wordt de energierekening erbij gepakt en gekeken waar er besparingen zijn te vinden. Het gaat om kleine energiebesparende maatregelen die eenvoudig zelf zijn toe te passen. Het gesprek gaat niet over grote energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepompen en spouwmuurisolatie.

Een afspraak voor een gratis gesprek met een van de energiecoaches van Diemen kan worden gemaakt via de website https://www.bespaarafspraak.nl/diemen/
Uit de krant