Het veld van sv Zeeburg op Sportpark De Diemen.
Het veld van sv Zeeburg op Sportpark De Diemen.

Sv Diemen en sv Zeeburg vieren zaterdag lustrum

Algemeen

DIEMEN - Sv Diemen en sv Zeeburg vieren op zaterdag 25 juni samen hun lustrum. Dit gebeurt in en rond het clubgebouw van sv Diemen op Sportpark De Diemen.

Voetbalvereniging Sv Diemen werd op 16 juli 1931 opgericht. De club heette toen nog DVAV. De club kreeg in 1974 de naam sv Diemen. De officiële oprichting van sv Zeeburg vond plaats op 1 april 1921. De twee verenigingen beleefden dus al vorig jaar hun lustrum (respectievelijk het 90-jarig en 100-jarig bestaan), maar dat kon toen niet gevierd worden vanwege de coronamaatregelen die toen van kracht waren.

Sv Diemen en sv Zeeburg hebben sinds dit jaar een nauwe band. De veldafdeling van sv Zeeburg speelt en traint sinds het voorjaar op Sportpark De Diemen. Sv Zeeburg beschikt over een eigen veld op het sportpark, de handbalvereniging maakt gebruik van het clubgebouw en de kleedkamers van sv Diemen. 

Sv Zeeburg had lange tijde een thuisbasis op de Willem de Zwijgerlaan in Diemen. De club beschikte daar over twee velden en een clubgebouw. De accommodatie van sv Zeeburg heeft plaatsgemaakt voor de uitbreiding van Sporthallen Diemen. De zaalteams van sv Zeeburg trainen en spelen hun thuiswedstrijden in Sporthallen Diemen.

Henk van der Weele, voorzitter van sv Diemen: “De samenwerking tussen sv Diemen en sv Zeeburg verloopt goed. De onderlinge contacten zijn prima. Een aantal leden van sv Zeeburg wordt opgeleid om als vrijwilliger in ons clubgebouw aan de slag te gaan. Zij gaan vanaf volgend seizoen onder meer bardiensten draaien.”

Rob van Dijk, voorzitter van sv Zeeburg, laat eveneens weten dat de samenwerking tussen de twee verenigingen goed verloopt. “De samenwerking verloopt op een natuurlijke manier. We weten elkaar goed te vinden. We zullen de samenwerking in de toekomst nog verder uitbreiden.”

Sv Zeeburg houdt op 25 juni ook het traditionele Ton Schriever Mixtoernooi. Het toernooi werd in het verleden altijd afgesloten met een barbecue. Dit jaar vieren de leden van sv Zeeburg na afloop van het toernooi samen feest met de leden van sv Diemen.
Van der Weele vertelt dat het een feest is voor leden en oud-leden. Op het terrein van sv Diemen komen foodtrucks te staan en er zijn optredens van artiesten. Freestylevoetballer Samir Kali van Samirskills zal een demonstratie geven. Samir Kali is inwoner van Diemen.

Sv Diemen en sv Zeeburg werken goed samen

Uit de krant