Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Hoogste punt brede school Holland Park bereikt

Algemeen

DIEMEN - Een mooie mijlpaal voor de brede School in Holland Park West! Donderdag 16 juni 2022 bereikte de nieuwbouw van de brede school het hoogste punt. Een mooie mijlpaal waarbij Jeroen Klaasse, wethouder Onderwijs samen met Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West aanwezig waren. 

“Ik ben blij met deze mijlpaal en met de voortgang van de school”, aldus wethouder Jeroen Klaasse. “De contouren van de nieuwe school worden steeds zichtbaarder. Ik kijk uit naar het moment dat de kinderen naar school kunnen gaan. De school wordt straks een belangrijke ontmoetingsplek voor iedereen in de wijk, omringd door het groene park.”

“We hebben met zijn allen hard gewerkt om tot dit moment te komen! Van het ontwerp, met inbreng van wensen en behoeften van de docenten, tot aan de start bouw van de brede school. De jonge buurtbewoners zullen straks genieten van hun school omringd met natuur”, aldus Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West.

De Brede school biedt straks ruimte voor ongeveer 700 basisschoolleerlingen met een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. De school onderscheidt zich als het gaat om interieur door natuurlijke materialen en kleurgebruik en voldoet aan het frisse scholen concept Klasse B. Het concept van een ‘Frisse School’ betekent een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. Hierbij wordt gekeken naar energie, lucht, temperatuur, licht en geluid. De school in Holland Park ontstijgt op dat vlak de daarvoor gestelde standaard. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Met onder andere de aansluiting op een duurzame collectieve warmte- en koude opslag, het gebruik van zonnepanelen en isolatie van hoge kwaliteit wordt het schoolgebouw energieneutraal.  

De brede school komt in de woonbuurt Holland Park West (Park Valley) te staan. In deze nieuwe buurt van woonwijk Holland Park worden gefaseerd 716 woningen, die variëren in (sociale en middeldure) huur en koop gerealiseerd. De verkoop voor deze woningen is inmiddels gestart. Dit deel wordt ontwikkeld door een samenwerking van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Dura Vermeer.  

Naar verwachting wordt de nieuwe school medio 2023 opgeleverd, waarna deze door Florente en Kind&Co in gebruik genomen kan worden. 

Uit de krant