Monique van Es.
Monique van Es.

Monique van Es doet mee aan Tour du ALS

Algemeen

DIEMEN - Monique van Es uit Diemen doet vandaag (donderdag 9 juni) mee aan de Tour du ALS. Fietsers en wandelaars gaan die dag op weg naar de top van de berg Mont Ventoux in Frankrijk.

Monique is dinsdag naar Frankrijk vertrokken.

Monique van Es: “Ik heb een collega gehad, Tim, die de diagnose ALS kreeg. We hebben toen als collega’s, samen met Tim, besloten om onze machteloosheid om te zetten in daadkracht. Ons doel is dan ook om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar een oplossing voor ALS. Ik heb in het verleden drie keer meegedaan aan de City Swim en ben in 2018 en 2019 naar de top van de Mont Ventoux gewandeld. Tim is in augustus 2017 overleden. We lopen nu niet alleen in nagedachtenis aan Tim, maar ook voor Monique, mijn naamgenoot, en alle anderen.”

De wandeling naar de top van de Mont Ventoux is 24 kilometer lang. Het is een zware klim. Op sommige stukken is het stijgingspercentage vijftien of zestien.

Monique: “Ik ben al een tijd in training. Ik wandel elke ochtend een uur in het Diemerbos en train ook in de sportschool. Ook loop ik regelmatig diverse keren over de Nesciobrug in Diemen-Noord. Dat is een goede klimtraining.”

“Er geld nodig, veel geld. Ik loop, jij kunt doneren! De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting ALS.” zwemmen.alsacties.nl/actie/monique-van-es?utm_source=kentaa&utm_medium=email-share&utm_campaign=stichting-als-nederland

Uit de krant