Afbeelding

Sophie Falkeisen zamelt winterkleding in voor Stichting Z

Algemeen

DIEMEN - Sophie Falkeisen uit Diemen is een inzamelingsactie gestart voor Stichting Z. Stichting Z is onder meer de uitgever van de straatkrant Z!

Sophie Falkeisen: “Veel mensen kennen de krant Z! Die krant wordt door dak- en thuislozen geschreven en ook door dak- en thuislozen verkocht voor de deur van winkelcentra. Ook in de winkelcentra in Diemen. De krant Z! is een prachtig initiatief waarmee deze mensen op een eerlijke manier inkomsten kunnen genereren en daardoor uiteindelijk weer hun draai kunnen vinden in de maatschappij.” Sophie vertelt dat het niet goed gaat met krant Z1. “Mensen kopen de krant niet (soms wordt in plaats daarvan geld aan de verkoper gegeven). Als gevolg daarvan kunnen dak- en thuislozen geen nieuwe kranten inkopen. Door de kleiner wordende oplages worden de drukkosten steeds hoger. Gelukkig zijn er genoeg vrijwilligers die de krant Z! helpen. Het concept gaat mij nauw aan het hart. Mijn opa, die ook dakloos is geweest, schreef voor de krant.”
Sophie is in samenwerking met Stichting Z een inzamelingsactie gestart waarbij zij warme winterjassen, mutsen, sjaals en andere warme winterkleding inzamelt. De actie duurt tot en met 23 januari. Inwoners van Diemen kunnen de winterkleding na een afspraak langsbrengen bij Grand Café Cheers (een afspraak maken kan via 06-46092926), de kleding zelf langsbrengen of opsturen naar Stichting Z in de Tweede Oosterparkstraat 72, 1091 JG Amsterdam of een afspraak met Sophie maken om de spullen thuis te laten ophalen. Sophie: “Ik zal twee ophaalrondes doen: op zondag 16 en zondag 23 januari. Een afspraak maken kan via 06-46092926. Mensen die spullen langsbrengen of thuis laten ophalen krijgen een kleine verrassing.”
Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Angelo Stassen van Grand Café Cheers, Aschwin van Wel van de Koninklijke Saan en Spiri Soph, het bedrijf van Sophie.

Uit de krant