Henk van der Weele, voorzitter van sv Diemen.
Henk van der Weele, voorzitter van sv Diemen. Foto: Trudy Kroese

Sv Diemen ontvangt award Diemenaar van het Jaar 2021

Algemeen

DIEMEN - Sv Diemen is door het DiemerNieuws uitgeroepen tot Diemenaar van het Jaar 2021. Sv Diemen heeft deze onderscheiding ontvangen vanwege de belangrijke rol die de club in de samenleving van Diemen speelt.

Sv Diemen beschikt over ruim 1.000 leden van wie er 650 in de jeugd spelen. De vereniging besteedt veel aandacht aan de jeugd. In deze coronaperiode is het nog belangrijker dat kinderen en jongeren de mogelijkheid krijgen om aan sport te doen. 

Voorzitter Henk van der Weele nam de onderscheiding onlangs op de accommodatie van de voetbalclub op Sportpark De Diemen in ontvangst. Hij deed dit namens de leden en alle andere mensen die betrokken zijn bij de club. Henk van der Weele: “Ik vind het een eer dat sv Diemen Diemenaar van het Jaar 2021 is geworden. Het is een bevestiging van onze belangrijke rol in de samenleving van Diemen.”

De award voor de Diemenaar van het Jaar is voor de zevende keer keer uitgereikt. In 2020 ging de award naar Welzijn Diemen. In 2019 kreeg Stichting Diemer Festijn de award, In 2018 ontving Stichting Voedselbank Diemen de onderscheiding, in 2017 ging die naar de Kinderzomerspelen. In 2016 ging de prijs naar Aschwin van Wel, mede voor zijn inzet als voorzitter van Scouting Diemen. In 2015 ontving vrijwilligersorganisatie Serve the City de onderscheiding.

Uit de krant