Afbeelding

Leden blijven sv Diemen ook in coronaperiode trouw

Algemeen

DIEMEN - De coronamaatregelen hebben een enorme impact op het voetbalseizoen. Henk van der Weele, voorzitter van sv Diemen, over de ontwikkelingen bij de club.

De amateurvoetbalcompetities werden in oktober 2020 stilgelegd. Begin dit jaar werd het besluit genomen om de competities niet meer te hervatten. Het was het tweede jaar in successie dat de amateurvoetbalcompetities niet werden afgemaakt. In maart 2020 werd de competitie 2019-2020 stilgelegd, definitief zoals later zou blijken.

Henk van der Weele: “Onze jeugdspelers hebben het afgelopen half jaar gelukkig veel kunnen trainen en ook onderlinge wedstrijden en toernooien gespeeld. Dat gebeurde op onze velden op Sportpark De Diemen. Competitiewedstrijden waren niet toegestaan. Dat is nog steeds het geval. We hebben de jeugdspelers die nu nog op een half veld spelen, maar volgend seizoen op een volledig veld gaan voetballen kunnen voorbereiden op die overgang. Daar hadden we door de omstandigheden ruim de tijd voor. Bij de senioren mochten lange tijd alleen spelers tot 27 jaar trainen. Sinds enkele maanden mochten spelers van 27 jaar en ouder in groepen van vier trainen. Sinds enige tijd is er gelukkig weer meer mogelijk.”

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Uit de krant