Afbeelding

Ouderenpartij stelt vragen over bezoek van echtgenote van president van Suriname

Algemeen

DIEMEN - De Ouderenpartij Diemen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over het bezoek aan Diemen van Mevrouw Santokhi, de echtgenote van de Surinaamse president.

Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen: “Mevrouw Santokhi, echtgenote van de Surinaamse president, bracht op 15 september een informeel werkbezoek aan Diemen. Uit de Surinaamse pers valt af te leiden dat ze zaterdag 12 september per KLM-vlucht naar Nederland is vertrokken. De voorschriften van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor reizigers uit Suriname luiden dat zij na aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine moeten.”

“Het lijkt alsof dit bezoek in allerijl is georganiseerd. In het wekelijkse activiteitenoverzicht van het college wordt dit bezoek niet aangekondigd. In dit overzicht wordt ook gemeld: ‘Alle activiteiten van Burgemeester en Wethouders zijn onder voorbehoud van nadere maatregelen en richtlijnen ten gevolge van de corona-crisis’”, aldus Prins.

Prins: “Gisteravond, bij de technische sessie Corona, verklaarde de GGD-directeur dat iemand die buiten loopt tijdens quarantaine een reprimande krijgt dat hij of zij de quarantaine binnen moet doorbrengen.”

Ouderenpartij Diemen vraag aan het college van B en W of het juist is dat mevrouw Santokhi op 12 september in Nederland is aangekomen en in quarantaine had moeten gaan, waarom de burgemeester mevrouw Santokhi tijdens die quarantaineperiode heeft ontvangen en wanneer en hoe het bezoek is aangekondigd en voorbereid?

Ook wil de Ouderenpartij Diemen weten wat de burgemeester concreet bedoelt met zijn opmerking dat Diemen iets kan en wil betekenen in de samenwerking met Suriname. De Ouderenpartij wil weten welke voorstellen zij van de burgemeester kan verwachten.

Uit de krant