Afbeelding

Veel steun in gemeenteraad voor herinrichting van Sportpark De Diemen

Algemeen

DIEMEN - Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt akkoord te gaan met de herinrichting van Sportpark De Diemen. Dit betekent dat honk- en softbalvereniging TIW-Survivors uit Diemen moet vertrekken. Dit bleek tijdens de informatieve vergadering van de gemeenteraad die gisteravond werd gehouden.

De gemeenteraad neemt op donderdag 2 juli een besluit over een krediet van 2,5 miljoen euro voor de herinrichting van Sportpark De Diemen. Dit heeft tot gevolg dat er op het sportpark twee velden voor Hockey Club Diemen, een vierde veld voor SV Diemen, een handbalveld voor SV Zeeburg en een beachveld worden aangelegd. TIW-Survivors moet verhuizen naar Sportpark Middenmeer, waar de club een accommodatie moet gaan delen met de huidige bespeler OVVO. 

De coalitiepartijen GroenLinks, D66 en de PvdA maakten duidelijk dat zij het voorstel zullen steunen. Dit geldt ook voor oppositiepartij de VVD.

Het college van B en W en alle partijen in de gemeenteraad vinden het een moeilijk besluit en hebben begrip voor de gevoelens van TIW-Survivors. De honk- en softbalvereniging vreest voor haar bestaan als er naar de Watergraafsmeer moet worden verhuisd. Het bestuur van TIW-Survivors laat weten zich niet neer te zullen leggen bij het raadsbesluit en zal juridische stappen ondernemen.

Uit de krant