Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Metro 50, 51, 53 en 54 rijden op zaterdag en zondag pas vanaf half tien

Algemeen

DIEMEN - Op zaterdag 23 en zondag 24 november starten metro 50, 51, 53 en 54 later. Deze lijnen starten beide ochtenden op vanaf 9.30 uur, dan openen ook de metrostations. Het GVB verwacht rond 10.00 uur weer volgens de normale dienstregeling te rijden.

Metro 52 rijdt normaal, die stations zijn dan ook gewoon toegankelijk.

Testritten

Op zaterdagochtend en zondagochtend vinden testritten plaats op de trajecten van metro 50, 51, 53 en 54 met het nieuwe beveiligingssysteem. Op metro 52 is dat al in gebruik, op de overige metrolijnen nog niet. Deze testritten vinden plaats zonder reizigers. Vandaar dat de normale dienst later start en dat de stations tot die tijd gesloten zijn.

Alternatief vervoer

Op diverse plekken zorgt het GVB voor alternatief vervoer. De buslijnen 15, 41, 44 en 47 rijden op beide dagen tot 10.00 uur twee keer zo vaak. Ook starten deze buslijnen een rit eerder.

Voor verbindingen tussen de treinstations in het Amsterdamse vervoergebied kunnen reizigers gebruikmaken van de trein. Op vertoon van een vervoerbewijs van het GVB kunnen reizigers op deze dagen tot 9.30 uur met de trein reizen tussen de stations Centraal Station, Amstelstation, Duivendrecht, Bijlmer ArenA, Diemen-Zuid, Holendrecht, Amsterdam RAI, Amsterdam Zuid, Amsterdam Lelylaan en Sloterdijk.

Daarnaast zet het GVB drie pendelbuslijnen in, voor de trajecten die niet door de bestaande lijnen bediend worden.

Pendelbus 72 Station Lelylaan-Overamstel

Deze bus verbindt in beide richtingen de metrostations Station Lelylaan-Henk Sneevlietweg-Amstelveenseweg-Station Zuid-Station RAI-Amstelstation-Station Spaklerweg en Overamstel.

Pendelbus 78 Centraal Station-Station Bijlmer ArenA

Deze bus verbindt in beide richtingen de metrostations Centraal Station-Waterlooplein-Weesperplein-Wibautstraat- Amstelstation-Van der Madeweg-Station Duivendrecht en Station Bijlmer ArenA.

Pendelbus 79 Centraal Station-Amstelstation

Deze bus verbindt in beide richtingen de metrostations Centraal Station-Waterlooplein-Weesperplein-Wibautstraat en Amstelstation.

De drie pendelbussen rijden allen elke 5 tot 7,5 minuten.
Uit de krant