De Winterspelen.
De Winterspelen. Foto: Trudy Kroese

Programma Diemer Decemberdagen

Algemeen

DIEMEN - Daarom Diemen organiseert ook dit jaar weer diverse activiteiten in december.

De opening van de Daarom Diemen December dagen is vernieuwd. Die vindt op vrijdag 13 december plaats en duurt van 18.45 tot 21.00 uur.

Naast de traditie van het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom voor het gemeentehuis door burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Emilie van Mens, het zingen van gezellige kerstliederen, het uitdelen van glühwein en warme chocolademelk door Scouting Diemen en Albert Heijn en de gratis oliebol van oliebollenkraam Verwijk zijn er dit jaar nieuwe activiteiten en optredens.

Workshop
Het Kleine Theater geeft een leuke voorstelling voor jong en oud. Daarnaast zijn er een kinderdisco en een snowglobe en kunnen bezoekers meedoen aan een creatieve workshop kerstballen maken.

Tevens is er een meet and greet met Diemo die een klein presentje uitdeelt bij het inleveren van een mooi ingekleurde Diemo-kerstkleurplaat, die onder andere via de scholen zal worden verspreid.

De Winterspelen worden op zaterdag 21 december van 11.00 tot 17.00 uur gehouden op het Diemerplein. Er zijn veel nieuwe activiteiten dus het belooft weer een evenement te worden met leuke uitdagingen.

Er is echte sneeuw waarop de volgende activiteiten zullen plaatsvinden: sleebowlen, wintertrefbal, sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken. Daarnaast zijn er een wintersleebaan, een eland rodeo en een winterspringkussen. Ook wordt er nog een winterestafette met hindernissen gehouden.

Winterwonderland
In de kerstvakantie wordt er op donderdag 2 januari een nieuw overdekt winterevent georganiseerd in Sporthal Diemen: Winterwonderland.

Kinderen tot 13 jaar kunnen de hele dag spelen. De volgende attracties zijn onder andere aanwezig: megabaan Ice Run, een springkussen, een klimmuur, een snowtube-rotonde, een rodeo eland en 'levende sneeuwballen'. Toegang is gratis.Uit de krant