Afbeelding

Wat maakt Amsterdam aantrekkelijk om te wonen?

Advertorial

Heel veel mensen dromen ervan om in Amsterdam te wonen. De stad die alles heeft, de stad die nooit slaapt. De stad waar je iedere dag van het jaar uit eten kunt zonder een keer naar hetzelfde restaurant te gaan. Maar ja, de huizen zijn er wel duur. Amsterdam is één van de duurdere steden. Natuurlijk zijn steden als Wassenaar en Aerdenhout duurder, maar daar vind je dan ook geen of weinig hoogbouw maar vrijwel uitsluitend vrijstaande villa’s. Voor een sociale huurwoning in Amsterdam sta je gerust zo’n 18 jaar op de wachtlijst. Een huis huren in de vrije sector kan, maar ook daar betaal je vaak de hoofdprijs voor. Maar toch kun je soms geluk hebben met je huizenjacht in Amsterdam.

Geduld hebben is belangrijk

Als je plannen hebt om naar Amsterdam te verhuizen dan is het devies vaak: geduld hebben. Zelfs de beste makelaar in Amsterdam kan immers geen wonderen verrichten. Maar er komen af en toe best kansen om een huis te kopen voor een redelijke prijs. Je moet dan niet al te overdreven eisen hebben. Maar als je een studio zoekt of een huis met één slaapkamer waar je alleen of hooguit met twee personen kunt wonen dan zijn er zeker mogelijkheden om voor een redelijke prijs te kopen. Het is de kunst om zo vroeg mogelijk te weten dat een huis te koop komt. Dan ben je misschien wat andere gegadigden voor. Laat dus mensen weten dat je op zoek bent, bij voorkeur mensen die al in Amsterdam wonen en dus ‘dicht bij het vuur’ zitten.

Laat makelaars weten dat je op zoek bent

Om meer kans te maken om een huis in Amsterdam te kopen kun je een makelaar in Amsterdam Noord of in een ander deel van de stad waar je graag wilt wonen laten weten dat je op zoek bent. Soms wordt een huis zonder ruchtbaarheid verkocht. Deze huizen vind je niet op de website van de makelaar en al helemaal niet op de bekende huizensites. De eigenaar kan verschillende redenen hebben waarom het huis in de stille verkoop wordt aangeboden. Als de makelaar weet waar jij naar op zoek bent dan kan hij contact met je opnemen als er een woning beschikbaar komt die mogelijk aan jouw wensen voldoet.

Amsterdam is de stad met talloze mogelijkheden

De reden waarom Amsterdam zo populair is laat zich raden. Er vestigen zich talloze bedrijven in en om de hoofdstad. Dus volop werkgelegenheid. Je kunt als je wilt reizen alle kanten op. Nationale en Internationale treinen vertrekken vanaf het Centraal Station. Schiphol is een internationale luchthaven waarvandaan je naar alle uithoeken van de wereld kunt reizen. En Amsterdam staat natuurlijk bekend om zijn bruisende uitgaansleven. Waar je ook van houdt, of het nu een club of een bruine kroeg is, je vindt het in overvloed in de hoofdstad van Nederland.

Uit de krant