De jury beoordeelt de taarten.,
De jury beoordeelt de taarten., Foto: Trudy Kroese

Spring in de Lente in Theater de Omval trekt veel bezoekers

Het festival Spring in de Lente is een groot succes geworden. Er waren zondag tussen de 1.200 en 1.500 bezoekers aanwezig in Theater de Omval.

DIEMEN Het was de eerste editie van Spring in de Lente. Het festival is enorm aangeslagen en smaakt naar meer. De organisatie wil het evenement tweemaal per jaar organiseren. In december vindt er een wintereditie plaats.

Spring in de Lente werd georganiseerd door Theater de Omval in samenwerking met Daarom Diemen, Muziekschool Diemen, Welzijn Diemen, Daarom Duurzaam Diemen, Studio DMN en de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Druk

Het evenement duurde van 11.00 tot 19.00 uur. Het was de hele dag druk in Theater de Omval. Onder de aanwezigen waren veel gezinnen met jonge kinderen. De bezoekers van Spring in de Lente hebben zich uitstekend vermaakt. 

Kinderen

Er was van alles te doen: een kramenmarkt, een open podium in de theaterzaal waar onder meer EDOG Muzikaal Theater en Rachid Larouz, bekend van Comedy Club Diemen, optraden. Daarom Duurzaam Diemen presenteerde zich opnieuw aan de inwoners van Diemen. Er waren ook activiteiten voor kinderen. Zij konden zich bijvoorbeeld laten schminken. Veel kinderen maakten daar gebruik van en liepen daarna trots door Theater de Omval.

Een hoogtepunt tijdens Spring in de Lente was Heel Diemen Bakt

Heel Diemen Bakt

Een hoogtepunt tijdens Spring in de Lente was Heel Diemen Bakt. Zes inwoners van Diemen hadden thuis een taart gebakken. Een jury die bestond uit Kimani-Maïa, die eerder meedeed aan Heel Nederland Bakt Kids, Michaëla de Jong, coördinator Commerciële Activiteiten en Serviceverlening van De Omval en Margot Aler van Daarom Duurzaam Diemen, beoordeelde de taarten. 

Mooiste en lekkerste

Er waren bij de beoordeling door de jury twee categorieën: mooiste en lekkerste taart en duurzaamste en lekkerste taart. De winnaars waren Sam en Saar in de categorie mooiste en lekkerste taart en Nicole Kerklaan in de categorie duurzaamste en lekkerste taart. Daarnaast zijn Lily en Rita van Leeuwen ook in de prijzen gevallen voor een duurzame mooie taart en voor de minst ongezonde taart. De taarten van Nick Baatsen en Louis Zwaan waren ook echte toppers. Na de jurering hebben alle bewonderaars van de taarten kunnen proeven van de heerlijke baksels.
De organisatie is enorm tevreden over het evenement en bedankt de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet om het tot een succes te maken. Het personeel van Café de Omval verkocht heerlijke drankjes en hapjes.



Ook voor Theater de Omval stonden kramen.