Afbeelding

Martijn Lennart van der Heul

Werkt als kok bij Brasserie Drusius, woont zestien jaar in Diemen.

Je werkt als kok. Wat is je favoriete gerecht om te koken?
“Een oud-collega van mij heeft mij ooit lasagne leren maken. Sindsdien ben ik wel echt verslaafd geraakt aan die lasagne, dus dat is ook mijn lievelingseten. Je gooit het in de oven en je hoeft er één uur later pas weer naar te kijken.”

Kook je thuis geregeld?
“Nee, eigenlijk niet. Het is meer een werkgerelateerd iets. Ik houd wel van lekker eten en vind het ook heel belangrijk."

Naar welke muziek luister je graag?
“Ik luister graag naar Nederlandstalige muziek, André Hazes vind ik heerlijk. Daarnaast vind ik de muziek van Adele ook heel mooi. Wat weinig mensen van mij weten is dat ik ook naar opera luister. Ik heb dus niet echt een favoriet genre en het verschilt een beetje per dag waar ik graag naar luister.”

Beoefen je een sport?
“Ik ga naar de sportschool en ik voetbal ook. Ik speel geen wedstrijden meer, maar ik train nog wel af en toe in een vriendenteam.”

Wat is je favoriete voetbalclub?
“Dat is Ajax natuurlijk.”

Wat doe je verder graag in je vrije tijd?
“Ik game af en toe en vind het ook leuk om met vrienden wat gezelligs te doen. Een biertje pakken, lekker praten en gewoon de gezelligheid opzoeken.”

Naar welk levensmotto leef jij?
“Wanneer je iets graag wilt, moet je ervoor werken. Ik heb zelf verschillende baantjes en ik houd wel van een beetje luxe. Als je die luxe wilt voortzetten dan moet je ervoor werken. Ik denk dat je alles kunt krijgen wat je wilt, maar je moet er wel wat voor overhebben.”