De ploeg van sv Zeeburg.
De ploeg van sv Zeeburg. Foto: Sv Zeeburg

Sv Zeeburg verliest van Westlandia

DIEMEN Het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen titelkandidaat WPK/Westlandia met 32-12 verloren.

Sv Zeeburg startte goed aan de wedstrijd en nam een 0-2 voorsprong. Daarna kreeg WPK/Westlandia steeds meer grip op het spel van de bezoekers uit Diemen. De verdediging van sv Zeeburg stond in eerste instantie sterk, maar na verloop van tijd kreeg de ploeg steeds meer moeite met de dynamiek en individuele kwaliteiten van de speelsters van WPK/Westlandia. Nadat de ploeg uit Naaldwijk de leiding overnam (8-3), kwam sv Zeeburg terug tot 10-8, maar daarna ging het een stuk minder. Bij rust leidde de thuisploeg met 15-9.

Inzet en strijdlust

Na rust maakte WPK/Westlandia het karwei af. De thuisclub kon fluitend de overwinning en de promotie naar de Eredivisie binnenhalen: 32-12. De technische staf en de speelsters van sv Zeeburg kwamen na afloop van de wedstrijd tot de conclusie dat er met veel inzet en strijdlust was gespeeld, maar dat het niveau opnieuw ondermaats was. Er was uiteraard sprake van teleurstelling, maar het is ook zaak om de positieve energie vast te houden. Sv Zeeburg speelt dit seizoen nog twee competitieduels en hoopt daarin nog één of twee punten te behalen.

Sv Zeeburg heeft na de nederlaag tegen WPK/Westlandia in Naaldwijk 14 punten uit 20 duels en staat op de achtste plaats van de Tweede Divisie B. De nummers tien, elf en twaalf degraderen naar de Hoofdklasse. Habo '95 staat met 13 punten uit 20 duels op de negende plaats. Tachos staat met elf punten uit 19 duels op de tiende plaats, Vlug en Lenig is met 10 punten uit 20 duels elfde en Verburch is hekkensluiter met 8 punten uit 20 duels.
Sv Zeeburg speelt op zaterdag 6 april thuis tegen HV Quintus. De wedstrijd in Sporthallen Diemen begint om 19.20 uur.