Wethouder Jeroen Klaasse overhandigt de bokaal aan SV- Diemenvoorzitter Henk van der Weele.
Wethouder Jeroen Klaasse overhandigt de bokaal aan SV- Diemenvoorzitter Henk van der Weele. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen Sportclub van het Jaar

DIEMEN SV Diemen is Sportclub van het Jaar 2019 geworden. De prijs werd zaterdagmiddag tijdens het Loswalfestival uitgereikt door wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken. Hij overhandigde de bokaal aan Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen.

Er waren vier sportverenigingen uit Diemen genomineerd. Naast SV Diemen waren dit de Diemer IJsclub, korfbalvereniging DKV Victoria en tennisvereniging ATVD.

Wethouder Klaasse vertelde dat SV Diemen de grootste vereniging van Diemen is. De voetbalclub heeft niet alleen veel mannenteams, maar besteedt ook veel aandacht aan het vrouwenvoetbal. De vereniging heeft een heel grote jeugdafdeling, waarin ook steeds meer meisjes voetballen.

Het was de vierde keer in successie dat tijdens het Loswalfestival de Sportploeg van het jaar bekend werd gemaakt. Handbalvereniging SV Zeeburg was in 2016 de eerste vereniging die de prijs kreeg. In 2017 werd de onderscheiding toegekend aan zwem- en waterpolovereniging De Meeuwen. In 2018 werd volleybalvereniging Smashing '72 Sportvereniging van het Jaar. Een aantal verenigingen reikte op het podium in de feesttent oorkondes uit aan de toppers van hun club. Het betrof Judo Fritz, Hockeyvereniging Diemen, zwem- en waterpolovereniging De Meeuwen en honk- en softbalvereniging TIW-Survivors. Hanneke Fels, voorzitter van Judo Fritz, had een oorkonde voor alle kinderen die hebben deelgenomen aan een judotoernooi. Hockeyvereniging Diemen, die met veel kinderen in de tent aanwezig was, benoemde Claartje van Woerden tot topper. Zij vertrekt als secretaris bij de vereniging. TIW-Survivors zette de terreincommissie in het zonnetje. De Meeuwen en SV Diemen benoemden een aantal vrijwilligers als toppers.