Brief Nuijens over Biomassa-centrale

Vervolg van voorpagina.

Nuijens: "Die serieuze poging om te komen tot betere voorwaarden voor zaken als de duurzaamheid van de pellets, beperking van de uitstoot, schoner vervoer enz. voedt hoop."

Tussenstap

Nuijens benadrukt dat het verbranden van biomassa een tijdelijke tussenstap moet zijn. Hij wil dat er naar alternatieven wordt gezocht, de subsidie voor stook van biomassa wordt beperkt, er geen biomassa wordt verbrand die nog als grondstof kan worden gebruikt en dat er daadwerkelijk wordt geïnvesteerd in energiebesparing in bestaande bouw.

80 kilometer per uur

"De energietransitie noopt tot complexe, dure keuzes. Ook Diemen wil zich van haar taken kwijten. Maar de cumulatie van die keuzes moet wel te dragen blijven. Naast strengere kaders voor het gebruik en de neveneffecten van biomassa kan ik dan ook niet anders dan afsluiten met een herhaald verzoek: geef Diemen morgen lucht, en verlaag in cumulatiegebieden de maximumsnelheid naar 80 kilometer per uur, bijvoorbeeld op de Ring A10. Dat besluit kost niemand iets. Hooguit kost het u enig politiek ongemak", aldus Nuijens in zijn brief aan de minister.


Klaas Dijkhoff gaat discussie aan in Diemen

DIEMEN Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, brengt op 5 juni een bezoek aan Diemen.

Klaas Dijkhoff gaat tijdens een bijeenkomst in Theater de Omval in op het door hem geschreven discussiestuk 'Liberalisme dat werkt voor mensen'.

Onderwerpen

Hij zal discussiëren over onderwerpen als de gevolgen van de vrijheid van onderwijs, directere invloed voor Nederlanders op politieke besluitvorming en het weren van illegale migranten.

De bijeenkomst in Theater de Omval begint om 20.00 uur. De bijeenkomst is voor iedereen (ook niet-leden) gratis toegankelijk.

Voor meer informatie: www.vvd.nl/klaas-in-discussie/.