Kinderen hebben veel plezier in waterballen op de Weespertrekvaart.
Kinderen hebben veel plezier in waterballen op de Weespertrekvaart. Foto: Trudy Kroese

Loswalfestival: druk, gezellig en een lach op het gezicht

Druk, gezellig en een lach op het gezicht van de bezoekers, de leden van de organisatie en de vrijwilligers. Het weer werkte uitstekend mee. Kortom: de twaalfde editie van het Loswalfestival is een groot succes geworden.

DIEMEN Het besluit van de Stichting Loswalfestival om de sportmarkt dit jaar op zaterdag te houden en samen te laten vallen met de eerste dag van de braderie, is goed uitgepakt.

Het is voor sportverenigingen immers makkelijker om vrijwilligers te vinden die op zaterdag een handje willen helpen dan op vrijdagavond.

Veel kinderen deden mee aan de activiteiten van de sportverenigingen uit Diemen, zoals smashbal van Smashing '72 en honkballen slaan in de kooi van TIW-Survivors. Diverse sportverenigingen verzorgden tevens demonstraties. De braderie werd goed bezocht en er waren veel activiteiten voor kinderen. Er waren heerlijke hapjes en drankjes. Dappere kinderen klommen tegen de klimwand van Scouting Diemen op en hadden veel plezier in de waterballen in de Weespertrekvaart.
De optredens van de artiesten op vrijdag- en zaterdagavond trokken veel belangstellenden. Zondag was er opnieuw een braderie en werd ook de Veiligheidsdag gehouden.

IJzersterke formule

Het werd opnieuw duidelijk dat het Loswalfestival een ijzersterke formule heeft en echt een evenement is voor de inwoners van Diemen. Veel ouders waarderen het dat er in het programma altijd veel ruimte is voor de kinderen. Onder de bezoekers waren diverse bewoners van Plantage de Sniep, de nieuwbouwwijk waar veel kinderen wonen. Net als tijdens voorgaande edities was de Veiligheidsdag weer een enorm succes. De Stichting Loswalfestival kreeg complimenten uit onverwachte hoek: leden van de organisatie van het Bredewegfestival, dat elk jaar eind april in de Watergraafsmeer plaatsvindt, brachten zaterdag een bezoek aan het Loswalfestival. Zij waren onder de indruk van de organisatie en vroegen informatie aan het bestuur van de Stichting Loswalfestival.

Demonstratie van Diemer Gymnastiek Vereniging.
Brian B. wint het publiek voor zich.
Het was zaterdag erg druk op de braderie.
Agent boeit jongen tijdens Veiligheidsdag.