SV Diemen verliest uitduel tegen VSV: 3-1

DIEMEN SV Diemen heeft zondag de uitwedstrijd tegen VSV met 3-1 verloren. Alle doelpunten werden voor rust gemaakt.

Het verschil tussen VSV en SV Diemen was dat de thuisclub de punten hard nodig heeft en SV Diemen al verzekerd is van opnieuw een seizoen in de derde klasse. "Net als vorige week in de wedstrijd tegen VVH/Velserbroek ontbrak het heilige moeten in onze ploeg", aldus Mark Steur, de trainer van SV Diemen. "Wij kwamen op 0-1 door een doelpunt van Gianno dos Passos na goed voorbereidend werk van Bright Owusu. Maar binnen een kwartier maakte VSV drie doelpunten. Een doelpunt was het gevolg van een fout van onze keeper en een treffer was een eigen doelpunt."

Blessures

Steur kon in de wedstrijd tegen VSV geen beroep doen op een aantal spelers. "Mike Eudoxie heeft zich vorige week laten behandelen aan een blessure. Voor het herstel staat zes weken. Tommy ter Bruggen ondergaat deze week dezelfde behandeling en mist de laatste wedstrijd van het seizoen. Het gevolg is wel dat zij beiden weer fit zijn als de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gaat."

Zevende plek

Het gevolg van de nederlaag in Velserbroek is dat de ploeg van trainer Steur nog maar een kleine kans heeft om op de zesde plaats van de ranglijst te eindigen. SV Diemen staat met 26 punten uit 23 duels op de zevende plaats. Alliance '22, dat zondag met 2-1 bij het sterke DCG verloor, staat met 27 punten uit 23 duels op de zesde plaats.

Zelfde tijdstip

SV Diemen speelt op zondag 26 mei thuis tegen Bloemendaal. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.00 uur. Dat is een half uur vroeger dan de eerdere thuisduels, omdat alle wedstrijden zondag op hetzelfde tijdstip beginnen. Alliance '22 speelt die dag thuis tegen VVH/Velserbroek.

Steur: "Wij hebben afgesproken om zondag volle bak te gaan. Wij willen graag als zesde eindigen."

HBC werd zondag kampioen van de derde klasse C. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Zwanenburg met 2-3 en is onbereikbaar geworden voor concurrent DCG. HBC heeft na 23 duels 54 punten en een punt voorsprong op DCG, dat al is uitgespeeld.