Marvin van Rijn.
Marvin van Rijn. Foto: Trudy Kroese

Munten over? Doneer ze voor het goede doel

DIEMEN IB Makelaars en 1995 Mode & Lifestyle houden tijdens het Diemer Festijn een actie om geld in te zamelen voor mensen met het Syndroom van Hutchinson.

Marvin van Rijn opende in december 2016 de zaak IB Makelaars in winkelcentrum Diemerplein. Steffy Heruer en Pascal van Eck openden recent 1995 Mode & Lifestyle in hetzelfde winkelcentrum.

Marvin van Rijn: "Met mijn bedrijf IB Makelaars sponsor ik dit jaar deels de munten waarmee tijdens het Diemer Festijn consumpties worden gekocht. Het leek mij echter leuk om tevens iets voor een goed doel te doen. Steffy en Pascal zijn bereid om dit samen met mij te doen."

Als bezoeker van het Diemer Festijn weet Marvin dat veel mensen altijd munten overhouden. "Die muntjes vind je meestal in een jaszak, broekzak of in een portemonnee. Die munten zijn het jaar erop niet meer geldig, dus de meeste mensen gooien ze weg."

Marvin wil op een centrale plek in het winkelcentrum een doorzichtige bus plaatsen waarin mensen de munten die zij overhouden kunnen deponeren. "Ik wil die bus op zaterdag, de slotdag van het Diemer Festijn, plaatsen en een week laten staan. Mensen kunnen zien wat de waarde is van de munten die in de bus zijn gedaan. IB Makelaars en 1995 Mode & Lifestyle schenken die waarde vervolgens in geld aan het goede doel. Uiteraard mogen bezoekers van het winkelcentrum ook geld in de bus deponeren. Dat geld gaat ook naar het goede doel. Wij hopen dat ook andere ondernemers in Diemen onze actie willen steunen en een bedrag beschikbaar willen stellen."

De actie van de ondernemers toont aan dat veel bedrijven in Diemen zich verbonden voelen met het Diemer Festijn en iets terug willen doen voor de lokale gemeenschap. De Stichting Diemer Festijn kan elk jaar rekenen op de steun van diverse bedrijven. Een aantal bedrijven steunt het evenement al jaren.

René Knigge, voorzitter van de Stichting Diemer Festijn: "Het kinderprogramma op woensdagmiddag wordt ook dit jaar mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam. De seniorenmiddag op donderdag wordt dit jaar opnieuw gesponsord door de Diemer Apotheek. De senioren ontvangen van het bedrijf School Catering een kopje koffie of thee. Daarnaast sponsort Stadsbakker Jongejans in winkelcentrum Diemerplein die middag een lekkernij voor de senioren. De bewoners van de zorgcentra De Diem en Berkenstede worden die middag vervoerd door bussen van Oostenrijk Touringcars BV en Cordaan. Het gaat zowel om vervoer naar de feesttent als de terugreis naar de zorgcentra. De lampionnenoptocht die zaterdagavond wordt gehouden wordt mogelijk gemaakt door winkeliersvereniging Diemerplein. Maar wij hebben uiteraard meer sponsors, van wie een aantal ons al jaren sponsort. Om een voorbeeld te geven: als er zaken moeten worden vervoerd kunnen wij altijd een beroep doen op Koninklijke Saan."

De seniorenmiddag wordt mogelijk gemaakt door de Diemer Apotheek.
De Stichting Diemer Festijn kan rekenen op de steun van diverse sponsors.