Een impressie van hoe de campus eruit gaat zien.
Een impressie van hoe de campus eruit gaat zien. Foto: Van Wijnen

Akkoord voor uitbreiding van Campus Diemen Zuid met 774 appartementen

De uitbreiding van Campus Diemen Zuid is vorige week bekrachtigd op de PROVADA (de jaarlijkse vastgoedbeurs in de RAI in Amsterdam).

DIEMEN Van Wijnen en Greystar hebben in de Rai een ontwerp-, bouw- en onderhoudsovereenkomst ondertekend.

In januari 2013 transformeerde Van Wijnen kantorencomplex Diemervijver in een studentencampus met 939 studentenwoningen en diverse voorzieningen.

Verkocht

In het najaar van 2015 is Campus Diemen Zuid aangekocht door Greystar. Onderdeel van deze verkoop was de 'parkeerlocatie', waarop uitbreiding van de bestaande campus mogelijk is. De voorgenomen start van de realisatie is in het vierde kwartaal van dit jaar.

Van Wijnen is door Greystar geselecteerd om een plan te ontwikkelen en te realiseren voor 774 appartementen, commerciële ruimtes, voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. In nauwe samenwerking en goed overleg met de gemeente Diemen is in opdracht van Van Wijnen door OZ Architecten de uitbreiding voor de bestaande campus ontworpen.

Naast de uitbreiding van het aantal studentenkamers komen er ook appartementen voor short stay en young professionals. Deze laatste groep bestaat uit pasafgestudeerden die aan het begin van zowel hun woon- als zakelijke carrière staan. Tenminste 30% van de appartementen wordt gemeubileerd verhuurd.

Wethouder Lex Scholten vindt de uitbreiding van de campus een positieve ontwikkeling. "Dit komt de levendigheid in dat deel van Diemen-Zuid ten goede. Daarnaast is het goed dat er meer mensen gebruik gaan maken van de voorzieningen op de campus en van de toekomstige voorzieningen in Holland Park."

De uitbreiding komt de levendigheid van Diemen-Zuid ten goede.