SV Diemen heeft veel jeugdleden en heeft behoefte aan extra veld.
SV Diemen heeft veel jeugdleden en heeft behoefte aan extra veld. Foto: Trudy Kroese

'Het is geen ideale situatie om op een combinatieveld te honkballen'

SV Diemen en TIW-Survivors gaan een veld delen. Hoe reageren de clubs?

vervolg pagina 1

SV Diemen is zeer te spreken over het extra veld. "In het verleden deelden wij op Sportpark Spoorzicht een veld met honkbalvereniging Giants. Dat kunnen leden die al lang lid zijn van SV Diemen zich herinneren. Wij zullen wel goede afspraken met TIW-Survivors moeten maken over het gebruik van het veld", aldus Peter van Rooij, waarnemend voorzitter van SV Diemen.

Alle details

Wytze Veenstra, bestuurslid van TIW-Survivors: "Wij zijn nog niet op de hoogte van alle details van de plannen van de gemeente. We staan niet per se negatief tegenover een kunstgrashonkbalveld. Het is natuurlijk geen ideale situatie om op een combinatieveld te honkballen."

"Op Sportpark Spoorzicht maakten wij vroeger ook gebruik van een gezamenlijk veld. Op het moment dat wij dat veld gingen gebruiken was het al beschadigd door het voetbal, maar dat zal bij kunstgras niet het geval zijn. Wij zullen op het nieuwe veld alleen honkballen. Voor softbal blijven wij het huidige veld gebruiken." De aanleg van het veld voor SV Diemen en TIW-Suvivors heeft tot gevolg dat er op Sportpark De Diemen geen plek is voor een hockeyveld. Een aantal mensen komt vanavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad met een initiatief om in Diemen een hockeyvereniging op te richten. Als dit inderdaad doorgaat, dient er een plek voor een accommodatie te worden gevonden.

Spoorzicht is weleens genoemd als mogelijke optie. Maar deze plek is ook uitermate geschikt voor (sociale) woningbouw. Nu is het een stuk natuur in het centrum van Diemen.

'Clubs zullen goede afspraken moeten maken'
TIW-Survivors gaat honkballen op combinatieveld.