ATVD beschikt over een schitterend tennispark.
ATVD beschikt over een schitterend tennispark. Foto: Trudy Kroese

ATVD start met clubkampioenschappen

DIEMEN De leden van tennisclub ATVD gaan van 10 tot en met 18 juni de sportieve strijd met elkaar aan tijdens de clubkampioenschappen.

De deelnemers spelen partijen enkel, dubbel en gemengd. "Het is een leuke manier om wedstrijden te oefenen en de andere leden te ontmoeten en te leren kennen", aldus Léon Ellermeijer die het toernooi organiseert. "En we sluiten de kampioenschappen altijd af met een heerlijk buffet."

De clubkampioenschappen zijn ook een opwarmertje voor het open toernooi van ATVD, waaraan iedereen die lid is van de KNLTB kan meedoen. Het open toernooi wordt gehouden van 26 juni tot en met 2 juli. Aan het open toernooi doen dikwijls ook veel leden mee van verenigingen in de regio. Opgeven voor het open toernooi kan tot uiterlijk 16 juni via www.atvd.nl. ATVD viert een jubileum: het toernooi wordt dit jaar voor de veertigste keer georganiseerd.

Zeshonderd leden

ATVD is een gezellige club met zo'n zeshonderd enthousiaste leden. Leden kunnen deelnemen aan de competitie van de KNLTB, maar kunnen ook recreatief tennissen. Vier deskundige en gediplomeerde tennisleraren geven dagelijks les. In tegenstelling tot veel clubs in Amsterdam is er nog ruimte voor nieuwe leden. Het tennispark van de ATVD aan de Willem de Zwijgerlaan telt negen verlichte gravelbanen en heeft een mini­court, een fraai clubpaviljoen en een zonnig terras waar bezoekers uitzicht hebben op het centercourt. Het tennispark ligt tien minuten fietsen vanuit Amsterdam-Oost, vlak bij de A10 en A1 en er is altijd parkeergelegenheid.

De organisatie van de clubkampioenschappen en het open toernooi hoopt dat er veel belangstellenden komen kijken. Het is een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de tennisvereniging en om de sfeer te proeven.