Vier avonden wandelen door Diemen.
Vier avonden wandelen door Diemen. Foto: Trudy Kroese

Avondvierdaagse gaat dinsdag van start

DIEMEN De avondvierdaagse van Diemen start op dinsdag 13 juni en duurt tot en met vrijdag 16 juni. De start en finish zijn bij Het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid. De slotavond belooft spectaculair te worden met optredens van Baas B, Brutus en Sven Versteeg.

De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: vijf of tien kilometer wandelen per avond. Veel deelnemers hebben zich al ingeschreven tijdens twee inschrijfavonden. Vanavond (donderdag 8 juni) is er een extra inschrijfavond van 19.00 tot 21.00 uur in Het Wapen van Diemen. Deelname kost 5,50 euro per persoon. Deelnemers kunnen zich ook op de startavond inschrijven. Zij betalen dan 6,50 euro. De organisatie besteedt uiteraard veel aandacht aan de veiligheid van de deelnemers. Langs het parcours staan beroepsverkeersregelaars, ervaren vrijwilligers en EHBO'ers.

De slotavond zal nog drukker worden dan tijdens voorgaande edities. De organisatie heeft besloten dat de basisscholen die deelnemen de medailles niet vooraf krijgen, maar dat alle deelnemers hun medaille op vrijdagavond 16 juni ontvangen. De organisatie hoopt hiermee dat de avondvierdaagse weer ouderwets gezellig wordt met een feestelijk onthaal door ouders en opa's en oma's langs de route. Het programma van de slotavond belooft veel. De wandelaars worden bij de Diemerbrug ingehaald door brassband The Originals, die daarna ook voor Het Wapen van Diemen zal optreden. Vanaf 20.30 uur treden Baas B, Brutus en Sven Versteeg op. Baas B, Brutus en Sven traden onlangs op tijdens het Loswalfestival en maakten indruk. Bart Zeilstra (Baas B) werkte in het verleden als barkeeper in Het Wapen van Diemen. Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein is dit jaar sponsor van de avondvierdaagse. Alle deelnemers ontvangen op de slotdag na afloop van hun wandeling een flesje drinken en een zakje chips.