Ramon Valle treedt ook dit jaar op tijdens Duke op het Diemerplein.
Ramon Valle treedt ook dit jaar op tijdens Duke op het Diemerplein. Foto: Trudy Kroese

Culinaire
hoogstandjes
en jazz op
Diemerplein

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt op het Diemerplein het culinair evenement Smakelijk Diemen plaats. Zondag wordt tevens de vierde editie van het jazzfestival Duke op het Diemerplein gehouden.

DIEMEN Smakelijk Diemen werd vorig jaar voor de eerste keer gehouden. Het evenement is een initiatief van Dennis Heide van Brasserie Drusius en Arturo Rosa Gastaldo van Limburgia. Er is een stichting opgericht waarin de twee initiatiefnemers en Wim Bohnenn zitting hebben. Die laatste is bij veel inwoners van Diemen bekend als presentator van het Diemer Festijn. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met winkeliersvereniging Diemerplein. Smakelijk Diemen duurt op zaterdag 10 juni van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag 11 juni van 12.00 tot 21.00 uur. Zondag zijn de winkels in winkelcentrum Diemerplein geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De supermarkten Deen en Albert Heijn gaan - zoals elke zondag - al om 10.00 uur open.

Smakelijk Diemen is een evenement waarbij food, muziek en entertainment centraal staan. Diemense horecazaken, waaronder restaurants, presenteren zich aan de bezoekers. Daarnaast zijn er diverse foodtrucks aanwezig met etenswaren. De bedrijven die deelnemen aan Smakelijk Diemen zijn: Absolute Delicious, Balkan Saucies, BBQ Babes, Beanthere, Brasserie Drusius, Grand Café Cheers, Het Rotihuis, Het Wapen van Diemen, Keurslagerij Vedder, Lucky's Vispaleis, Margerita Tutta la Vita en The Little Pancake Shop.
Op beide dagen zijn er op het podium optredens van artiesten. Het programma van zaterdag 10 juni: 13.00-17.00 uur DJ, Kids Discoshow, goochelclown; 17.00 uur: Mario Broerse; 17.30 uur: Sasja Brouwers; 18.00 uur: Wesley Meurs; 18.20 uur: Ramon Sandbergen; 18.40 uur: Dennis van Veen; 19.00 Wesley Meurs; 19.40 uur: Dennis van Veen; 19.20 uur: Ramon Sandbergen; 19.40 uur: Dennis van Veen; 20.00 uur: Denny Braaf en 20.30 uur: Quincy. Die laatste is inwoner van Diemen en heeft diverse keren opgetreden tijdens het Diemer Festijn.

Op zondag zijn er optredens van artiesten die meedoen aan de vierde editie van het jazzfestival Duke op het Diemerplein. De voormalige burgemeester van Diemen Amy Koolmanschap is voorzitter van de Stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein: "Ik ben zelf een liefhebber van jazz omdat die muziek zo lekker swingt. Toen ik burgemeester was vond ik al dat Diemen wel meer mag swingen. Bezoekers kunnen luisteren naar optredens van jazzmuzikanten en van Diemense muziekgezelschappen die swingende muziek zullen spelen. Ik vind het goed dat Duke op het Diemerplein en Smakelijk Diemen zondag worden gecombineerd. Bezoekers kunnen dan ook genieten van heerlijke hapjes en drankjes." Burgemeester Erik Boog zal het festival om 12.15 uur openen. Om 12.30 uur speelt de Diemer Harmonie stukken van Duke Ellington die speciaal zijn gearrangeerd voor een harmonieorkest. Het Diemense dweilorkest De Neuteblazers speelt vanaf 13.00 uur muziek van een straatorkest in New Orleans-stijl. Om 13.45 uur speelt het Diemense jazzorkest MDM verrassend bewerkingen van stukken van Duke Ellington met zang van Clover Jean. Sherpa Steps treedt vanaf 14.30 uur op. Het kwintet speelt wereldmuziek, een nieuw programma in de stijl van Duke Ellington. Om 15.30 uur treedt Toos Internationaal Straatorkest op met medewerking van een speciale gast. Jazzorkest MDM keert om 16.30 uur terug op het podium en speelt dan composities van Charles Mingus, Thelonious Monk en Eric Dolphy. Om 17.10 uur is de uitreiking van de Festivalprijs Duke op het Diemerplein. Om 17.15 uur start het optreden van het Ramon Valle Trio met als speciale gast rapper MC Complex. Het programma wordt afgesloten met een optreden van AG Quintet. Diarmund Lally en studenten van het Conservatorium Amsterdam spelen eigen arrangementen van Duke Ellington en tijdgenoten. Enkele leden van AG Quintet wonen in Diemen. In winkelcentrum Diemerplein speelt vanaf 13.00 uur het jazzkwartet van saxofonist Ad Oud. Jazzfestival Duke op het Diemerplein is mogelijk gemaakt door de volgende sponsors: Holland Park, Makelaarsgroep AMEO, Mark's Party & Catering, Studio Fradeck, Prins Bernhard Cultuurfonds, Meerlanden, Connect Verhuurservice, winkeliersvereniging Diemerplein en de gemeente Diemen (Daarom Diemen). Koopmanschap geeft aan dat het steeds moeilijker wordt om sponsors te vinden. Het is daarom mogelijk om Vriend van Duke op het Diemerplein te worden. Dit kan door een jaarlijkse bijdrage te storten van 5, 10 of 20 euro. Vrienden van Duke op het Diemerplein ontvangen indien zij dit wensen drie keer per jaar een nieuwsbrief. Er zijn tijdens het festival ook buttons te koop. Die kosten 2 euro per stuk.

www.duke-op-het diemerplein.nl.

Amy Koopmanschap: 'Het wordt steeds moeilijker om sponsors te vinden'

Quincy is weer van de partij tijdens Smakelijk Diemen.
Als het weer mooi is, kunnen bezoekers genieten op het terras.