Sportclubs gaan nieuw veld delen

DIEMEN SV Diemen en TIW-Survivors krijgen de beschikking over een veld van kunstgras waarop gevoetbald en gehonkbald kan worden. Dit heeft het college van B en W besloten. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan.

De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wens van SV Diemen om een extra veld waarop kan worden getraind en wedstrijden kunnen worden gespeeld. SV Diemen beschikt op dit moment over drie kunstgrasvelden, in de nieuwe situatie dus over vier velden. Daarnaast is het veld ook een stimulans voor TIW-Survivors.

Jeroen Klaasse, wethouder van Sportzaken: "SV Diemen en TIW-Survivors kunnen het nieuwe veld elk gedurende een deel van het jaar gebruiken. Het grootste deel van het voetbal-, honkbal-, en softbalseizoen overlapt elkaar niet. Wij zijn in Leiden gaan kijken bij een voetbalclub en een honkbalvereniging die beide gebruikmaken van één veld." De wethouder geeft aan dat het extra veld de gemeente ongeveer acht ton kost. Dit is exclusief BTW. Het is nog niet bekend of de gemeente de BTW moet betalen. "De gemeenteraad moet tijdens de behandeling van de begroting in het najaar een besluit nemen over het nieuwe veld. Als de gemeenteraad akkoord gaat, zal het veld aan het begin van het voetbalseizoen 2019-2020 in gebruik kunnen worden genomen", zo verwacht Klaasse.

3


DiemerNieuws in nieuw jasje

DIEMEN U heeft het misschien al opgemerkt, maar het DiemerNieuws is vanaf vandaag in een nieuw jasje gestoken.

Ook de andere lokale nieuwsbladen van uitgever Enter Media hebben een verandering ondergaan. Enter Media geeft tussen Diemen en Hilversum voortaan niet acht, maar veertien lokale nieuwsbladen uit, een gevolg van een verregaande samenwerking met BDUmedia, die titels van HMC (Holland Media Combinatie ) heeft overgenomen. . De redactionele formule van alle kranten blijft bestaan uit een prettige mix van hard en zacht nieuws, politiek, cultuur, sport, achtergrond en interview met mensen met een boeiend verhaal. Het aanleveren van berichten en aankondigen kan heel eenvoudig via onze website.