Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Sponsors zijn van groot belang voor Diemer Festijn

DIEMEN - De Stichting Diemer Festijn krijgt al jaren steun van sponsors die een activiteit adopteren of mede mogelijk maken. Ook kan de stichting een beroep doen op bedrijven in Diemen die altijd bereid zijn om te helpen. René Knigge, voorzitter van Stichting Diemer Festijn, is zeer te spreken over de hulp die de organisatie van het Diemer Festijn van lokale bedrijven krijgt.

De gemeente Diemen verstrekt elk jaar subsidie om het Diemer Festijn mogelijk te maken. Daarnaast is de steun van bedrijven van groot belang. Knigge: "Winkeliersvereniging Diemerplein geeft elk jaar een financiële bijdrage. Daarnaast adopteert de winkeliersvereniging de lampionnenoptocht. De Rabobank adopteert elk jaar de kindermiddag, die altijd op woensdag wordt gehouden. De Diemer Apotheek adopteert elk jaar de seniorenmiddag die altijd op de donderdagmiddag plaatsvindt. Heel veel oudere inwoners van Diemen genieten jaarlijks van de seniorenmiddag. Alle bezoekers van de seniorenmiddag krijgen van het bedrijf Schoolcatering Diemen een kop koffie of thee en een lekkernij aangeboden. Dit wordt altijd enorm gewaardeerd. De optredens die op donderdagavond in de feesttent plaatsvinden worden mede mogelijk gemaakt door Café 't Pandje."

Helpende hand
De Stichting Diemer Festijn kan daarnaast altijd een beroep doen op enkele bedrijven die bereid zijn om kosteloos een helpende hand te bieden. "De Firma Oostenrijk Touringcars zorgt elk jaar voor het vervoer van de bezoekers van de seniorenmiddag. De ouderen worden met een bus van Oostenrijk Touringcars van de woon- en zorgcentra Berkenstede en De Diem naar de feesttent gebracht en na afloop weer teruggebracht. Ook de firma Koninklijke Saan is altijd bereid om te helpen. Als er spullen gebracht of opgehaald moet worden kunnen wij altijd een beroep doen op Koninklijke Saan."

Waarderen
Niet alleen de Stichting Diemer Festijn waardeert het gebaar van sponsors en andere bedrijven die bereid zijn om te helpen, veel inwoners van Diemen zijn op de hoogte welke bedrijven zich inzetten voor het Diemer Festijn en waarderen dat ook, zo merkt Knigge elk jaar.

De Stichting Diemer Festijn zou graag zien dat het aantal bedrijven dat het Diemer Festijn steunt in de toekomst toeneemt.

Sfeer
Apotheker Geralt Monterie sponsort de seniorenmiddag al lange tijd. "Veel oudere mensen bezoeken regelmatig de apotheek. Ik vind het leuk dat ik een keer per jaar iets terug kan doen voor de oudere inwoners van Diemen. Het wordt enorm gewaardeerd. Elk jaar komen er na afloop van het Diemer Festijn mensen bij de apotheek binnen om ons te bedanken voor de seniorenmiddag. Ik loop elk jaar op de donderdagmiddag even de feesttent in om te kijken hoe de sfeer is."

Afbeelding
Afbeelding