Er wordt gul gedoneerd bij de gemeente.
Er wordt gul gedoneerd bij de gemeente.

Goede outfit geeft sollicitant meer kans

Bedrijven

DIEMEN - Een niet-alledaags tafereel in het gemeentehuis afgelopen dinsdag: rekken vol kleding, op tafel heel veel accessoires, zelfs manchetknopen ontbreken niet.

Het resultaat van een inzamelactie onder medewerkers van de gemeente Diemen voor Dress for Success, een organisatie die mensen die het niet zelf kunnen betalen aan de juiste outfit helpt voor een sollicitatiegesprek.

Stropdassen
Burgemeester Erik Boog komt langs en doneert een aantal van zijn mooie stropdassen en een laptoptas. Een medewerkster brengt een grote koffer vol kleding. "Heb je hier ook wat aan?", vraagt ze bij ieder kledingstuk dat uit de koffer tevoorschijn komt. "Zeker!", beaamt Corina Koekenbier, manager van de Dress for Successwinkel in Amsterdam.

Donaties
Dress for Success heeft tien vestigingen in Nederland. De stichting helpt mensen die geen geld hebben om kleding te kopen voor een sollicitatiegesprek aan een complete outfit. De kleding daarvoor komt uit donaties van particulieren of inzamelingen bij bedrijven.

Het werk echt
Team Sociale Zaken organiseerde de inzameling onder collega's op het gemeentehuis, de eerste gemeente in Nederland waar dit gebeurt. "Ook cliënten uit Diemen verwijzen wij naar Dress for Success", vertelt Melahat Polat, participatiecoach voor de gemeente Diemen. Ze begeleidt mensen met een uitkering naar een baan. "Wij hebben gemerkt dat het echt werkt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant