Wordt de busbaan aangepast voor autoverkeer?
Wordt de busbaan aangepast voor autoverkeer? Foto: Trudy Kroese

Busbaan Diemen-Zuid wordt mogelijk aangepast voor autoverkeer

Buurt / wijk

DIEMEN - De gemeente houdt op dinsdag 6 maart een inloopbijeenkomst over het verkeersontwerp Diemen-Zuid.

De bijeenkomst vindt plaats in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid en duurt van 17.00 tot 20.00 uur. Vertegenwoordigers van de gemeente en het adviesbureau Goudappel Coffeng zijn beschikbaar voor een toelichting op het ontwerp en om vragen te beantwoorden.

De gemeente Diemen onderzoekt de mogelijkheden om de verbindingen tussen Diemen-Centrum, Diemen-Zuid en Holland Park te verbeteren. Onderdeel van dit onderzoek is een verkeersontwerp voor Diemen-Zuid. Dit ontwerp bevat voorstellen voor het aanpassen van de busbaan voor autoverkeer en voor het invoeren van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur op de hoofdwegen in Diemen-Zuid, waar nu nog 50 kilometer per uur is toegestaan.

Volop in ontwikkeling

Aanleiding voor het verkeersontwerp is overigens dat de gemeente Diemen volop in ontwikkeling is. De komende jaren worden er veel nieuwe woningen opgeleverd op Plantage De Sniep en Holland Park, de nieuwe woonwijk tussen station Diemen-Zuid, de metrolijn en de Gooiseweg. Goede verbindingen tussen alle delen van Diemen zijn daarom belangrijk.

 

Uit de krant