Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.

A1 afgesloten richting Amersfoort/Almere tussen knooppunt Diemen en Muiderberg

Buurt / wijk

DIEMEN - Van vrijdag 28 april 21.00 uur tot maandag 1 mei 05.00 uur is de A1 richting Amersfoort/Almere dicht tussen knooppunt Diemen en Muiderberg.

De verbindingsboog van de A1 naar de A6 is ook afgesloten. Verkeer vanuit Amsterdam richting Amersfoort/Almere wordt omgeleid via de A2, A12 en A27. Verkeer vanuit Amersfoort richting Almere wordt omgeleid via de A1, A27 en A6. Verkeer vanuit Almere naar Amersfoort wordt omgeleid via de A6 en A27. Alle werkzaamheden staan op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

De wegindeling van de A1 richting Amersfoort en Almere in het knooppunt Muiderberg wordt gedurende het weekend aangepast, waardoor de doorstroming (na een periode van gewenning) naar verwachting sterk zal verbeteren. Vanaf maandagochtend 1 mei 05.00 uur moet het verkeer op de A1 vanuit Amsterdam richting Almere voortaan links aanhouden (in plaats van rechts in de huidige situatie). Vanuit Amsterdam in de richting Amersfoort moet verkeer voortaan rechts aanhouden. Door het aanleggen van een ruimere verbindingsboog van de A1 naar de A6 richting Almere kan het verkeer beter en met een hogere snelheid doorrijden, waardoor de doorstroming verbetert.

Uit de krant