Verkeersregelaars moesten worden ingezet bij de storingen aan de overgang.
Verkeersregelaars moesten worden ingezet bij de storingen aan de overgang.

ProRail hoopt dat problemen overgang zijn opgelost

Buurt / wijk

DIEMEN - ProRail hoopt dat de problemen bij de spoorwegovergang bij het station in het centrum definitief zijn verholpen.

Een woordvoerder van ProRail meldt dat de Duitse leverancier van de overweg, na diverse andere reparaties door de contractaannemer, het besturingssysteem van de overweg in zijn geheel vervangen heeft om definitief af te rekenen met deze recidiverende storing. Dat gebeurde in de nacht van vorige week dinsdag op woensdag. "Tot onze spijt heeft er woensdag toch weer een storing plaatsgevonden. Dat is vrij snel opgelost. Na het herstel zijn er geen storingen meer geweest. We gaan ervan uit dat dat nu zo blijft en we monitoren deze overweg intensief."

Onrust
Onder omwonenden van de spoorwegovergang is onrust ontstaan over een brief van ProRail. Daarin wordt de suggestie gewekt dat er tijdens een groot aantal nachten in maart, april, mei en juni inspectie van het spoor plaatsvindt en onderhoudswerkzaamheden worden verricht. Dat blijkt voor Diemen slechts om een klein aantal nachten te gaan.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant