Afbeelding

Nog maar twee treinen per uur van Diemen-Zuid

Buurt / wijk

DIEMEN - Niet vier, maar twee treinen per uur vertrekken er vanaf zondag van station Diemen-Zuid in de avond en in het weekend. Een gevolg van de nieuwe dienstregeling.

Nu rijdt er nog elk kwartier een trein over het traject Utrecht - Amsterdam Zuid. Dat gaat veranderen naar elk half uur.

Boosheid
Omliggende gemeenten hebben woedend gereageerd. De gemeente Diemen heeft een brief naar de NS gestuurd, samen met zes andere gemeenten. Zij hebben de NS laten weten dat zij de halvering van het aantal treinen als kwaliteitsverlies ervaren en wijzen erop dat reizigers geconfronteerd worden met extra reistijd of een extra overstap. De zeven gemeenten hebben NS Reizigers verzocht om het voornemen te herzien en de trein ook in de avonduren elk kwartier te laten rijden.

Werk aan het spoor
Zaterdag 10 december is er beperkt treinverkeer tussen Diemen-Zuid, Amsterdam-Muiderpoort, Weesp en Naarden-Bussum. De NS zet bussen in. De nieuwe dienstregeling gaat zondag 11 december in.

Werk aan de weg dit weekend
Ook automobilisten moeten rekening houden met werkzaamheden dit weekend.  Van vrijdag 9 december 22.00 uur tot maandag 12 december 05.00 uur is S112 Gooiseweg afgesloten ter hoogte van de A9 tussen de Karspeldreef en de Langbroekdreef, inclusief alle op- en afritten van de A9.

 

Uit de krant