Afbeelding

Verkeersoverlast door werk aan de weg

Buurt / wijk

DIEMEN – Buurgemeente Ouder-Amstel voert groot onderhoud uit aan diverse wegen. Hoewel het werk niet in Diemen is maar net aan de andere kant van de gemeentegrens, ondervinden bewoners van Akkerland in Diemen-Zuid toch veel overlast en is er zelfs sprake van gevaarlijke verkeerssituaties, melden bewoners.

Er wordt  gewerkt aan de Rozenburglaan, Randweg, Diemerdreef en de Van der Madeweg.

Volgens een bewoonster van Akkerland is er geen duidelijke omleiding en kiest het verkeer een route door de woonwijk. "Honderden auto's komen voorbij, met vaak al zeer gefrustreerde automobilisten die door de wijk heen scheuren en de weg niet kennen door al het spelende kindergrut heen manoeuvrerend."

"Let op je kinderen, levensgevaarlijk!", schreef de bewoonster op Facebook. In de reacties eronder bijval van andere bewoners uit de wijk die ook gevaarlijke situaties melden met hard rijdende auto's en achteruit rijdende vrachtwagens. 

Hoewel veel bewoners van Diemen-Zuid wel vooraf met een bewonersbrief zijn geïnformeerd, melden zij dat nu op de weg zelf de werkzaamheden erg laat worden aangekondigd op borden, wat vaak tot verwarring leidt.

Bewoners hebben al om maatregelen gevraagd aan de gemeente, de uitvoerder en de politie. De gemeente Diemen meldt dat zij Ouder-Amstel heeft gevraagd de informatie op de borden zo spoedig mogelijk aan te passen zodat automobilisten de juiste omleiding kunnen volgen en niet meer door Akkerland gaan.

Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd. De werkzaamheden duren volgens de planning nog tot vrijdag 25 november. Fase I omvat de Randweg vanaf de kruising met de Rozenburglaan tot de kruising met de Diemerdreef, inclusief de naastgelegen fietspaden, de rijbaan en het fietspad van de Diemerdreef tot de kruising met Laagland en de Van der Madeweg en een deel van de Van der Madeweg tussen de Diemerdreef en de kruising met de Omgang en de Biesbosch. Fase 2 omvat de Rozenburglaan tussen de brug over de Weespertrekvaart en de kruising met de Randweg en de Randweg tussen de kruising met de Rozenburglaan en de Rijksstraatweg. 
 

Uit de krant