Afbeelding
Foto: Gym020

Ron Berteling en Dax van de Velden geven ijshockeyclinic

Sport

DIEMEN - Twintig leden van Gym020 uit Diemen hebben zondag deelgenomen aan een ijshockeyclinic in de Jaap Edenhal.

De clinic werd gegeven door Ron Berteling en Dax van de Velden. Dax is de eigenaar van Gym020.

Zowel Dax als Ron heeft zijn sporen verdiend in de ijshockeywereld. Ron Berteling (60) is een voormalig professioneel ijshockeyer die maar liefst 213 keer uitkwam voor het Nederlands team. Hij speelde in het legendarische Nederlandse ijshockeyteam dat in 1980 deelnam aan de Olympische Spelen in Lake Placid in de Verenigde Staten. Dax van de Velden (25) kwam 21 keer uit voor het Nederlands team. Anderhalf jaar geleden besloot hij te stoppen met ijshockey bij Amstel Tijgers om zich volledig te richten op zijn Gym020.

Ron en Dax kregen tijdens de clinic hulp van de voormalige ijshockeyer Fred Schep. De clinic werd gehouden in het kader van het eenjarig bestaan van Gym020 in januari. Berteling wist hen te vertellen dat het behoorlijk wat sportieve inspanning zou gaan kosten en dat zij hoogstwaarschijnlijk uitgeput van het ijs zouden stappen. Na de schaatslessen mochten de leden van Gym020 op een half ijshockeyveld een heus potje ijshockey spelen.

Dax is zeer tevreden over de middag: "De deelnemers hebben hun best gedaan en vonden het erg leuk, bleek uit de enthousiaste reacties."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant