Kyle Budhu Lall (links) vecht een duel uit.
Kyle Budhu Lall (links) vecht een duel uit.

Ex-speler SV Diemen komt uit voor jeugdploeg Aruba

Sport

DIEMEN - Voormalig inwoner van Diemen Kyle Budhu Lall (15) doet met het team van Aruba voor spelers tot 15 jaar mee aan het U-15 Concacaf toernooi in Florida in de Verenigde Staten.

Concacaf is de voetbalbond van landen in Noord en Midden Amerika. Kyle groeide op in Diemen en speelde van 2007 tot 2015 in de jeugd van SV Diemen. Hij was het laatst actief in de E-top van de voetbalvereniging. In 2015 verhuisde het gezin Budhu Lall naar Aruba. Rajen Budhu Lall, de vader van Kyle, was in het verleden gemeenteraadslid voor het CDA.

Kyle speelde de afgelopen seizoenen voor de voetbalvereniging SV Brittania. In het seizoen 2015-2016 werd die ploeg tweede en afgelopen seizoen werd het team kampioen van Aruba in de competitie voor spelers tot en met 14 jaar.

Kyle werd onlangs geselecteerd voor het jeugdteam van Aruba. De eerste wedstrijd die het team tijdens het toernooi in Florida speelde werd verloren. De ploeg van Cayman Island toonde zich sterker en won met 3-2. Debutant Kyle Budhu Lall scoorde een keer.

Uit de krant