De DiemerCross in 2016.
De DiemerCross in 2016.

DiemerCross zondag in Diemerbos

Sport

DIEMEN - De DiemerCross wordt op zondag 26 februari gehouden in het Diemerbos. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven voor het hardloopevenement.

De DiemerCross wordt georganiseerd door atletiekvereniging AV'23 uit de Watergraafsmeer, in samenwerking met Staatsbosbeheer, de gemeente Diemen, Daarom Diemen, Brandweer Amsterdam-Amstelland, Scouting Diemen, dweilorkest de Neuteblazers en Jumbo.

De deelnemers lopen over onverharde paden en door de blubber van het Diemerbos. De DiemerCross geldt onder hardlopers als een van de zwaarste wedstrijden die in Nederland worden gehouden.

Drie afstanden
De jeugdcross voor kinderen tot en met twaalf jaar gaat over een parcours van 1900 meter en begint om 11.30 uur. Ook dit jaar zal het startschot bij de jeugdloop worden gegeven door de kinderburgemeester van Diemen, Marit Engelberts. Om 12.00 uur gaat de Gaaspcross van start. De deelnemers leggen een afstand van 4850 meter af.  De Veeneikcross telt 9100 meter en start eveneens om 12.00 uur.

Aparte categorieën
Tijdens de Gaaspcross is dit jaar een aparte categorie voor lopers jonger dan 18 jaar, bij de Veeneikcross hebben lopers boven de 40 jaar een eigen podium en op de jeugdcross zijn er prijzen voor jongens en meisjes onder en vanaf 10 jaar.

Inschrijven
Diemenaar Kees van den Berg is namens atletiekvereniging AV '23 betrokken bij de organisatie van de DiemerCross: "Vorig jaar hadden wij een recordaantal van driehonderd deelnemers. Wij hopen dat er dit jaar nog meer mensen meedoen." Inschrijven kan nog via www.diemercross.nl of via de website van AV'23: www.av23.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant