Afbeelding

Snel overleg over kunstgras

Sport

DIEMEN - Leden en ouders van jeugdleden van SV Diemen maken zich zorgen over de recente berichten dat het spelen en trainen op velden van kunstgras met rubberkorrels slechter voor de gezondheid is dan tot dusver werd aangenomen.

De NOS berichtte afgelopen weekeinde over de resultaten van een onderzoek dat aantoont dat er grote risico's zijn verbonden aan het trainen en spelen op kunstgrasvelden met rubberkorrels.

Advies KNVB
Voorzitter van SV Diemen René Letteboer meldt dat ook het bestuur van de vereniging zicht zorgen maakt door de recente berichtgeving over een rapport dat is uitgebracht door de bandenbranche. Maar omdat er geen uitwijkmogelijkheden zijn, volgt het bestuur het advies van de KNVB om de resultaten van het RIVM-rapport af te wachten. Dit rapport zal naar verwachting medio december worden gepubliceerd.

Duidelijkheid
Ook wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken volgt de lijn van het RIVM en de KNVB, maar begrijpt heel goed dat mensen zich zorgen maken door deze berichtgeving. Hij hoopt dat er snel duidelijkheid komt vanuit het RIVM.

Overleg
Klaasse praat op 8 december met het bestuur van SV Diemen over de situatie van de kunstgrasvelden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant