Afbeelding

Diemer IJsclub begint jubileumseizoen

Sport

DIEMEN - De Diemer IJsclub is aan het seizoen 2016-2017 gestart. Het wordt een bijzonder seizoen, want in februari 2017 viert de Diemer IJsclub het 130-jarig bestaan en is daarmee de oudste vereniging van Diemen.

Na een warme nazomer is het nu echt herfst. De leden van de Diemer IJsclub zijn echter al in winterse sferen. Afgelopen vrijdagavond en zaterdagochtend werd er op het kunstijs van de Jaap Edenbaan begonnen met het jeugdschaatsen voor kinderen van vijf tot twaalf jaar. Er is begonnen met ongeveer 110 kinderen, maar er is nog plaats voor nieuwe schaatsliefhebbers. Zij kunnen zich inschrijven via de website van de club (www.diemerijsclub.nl). Onder de vlag van de Diemer IJsclub schaatsen ook kinderen mee van de IJsclub IJburg. IJsclub IJburg heeft een klein groepje jeugdschaatsers, maar heeft nog weinig ervaring met jeugdschaatsen en heeft daarom aansluiting gezocht bij het jeugdschaatsen van de Diemer IJsclub. De Diemer IJsclub organiseert elke maandagavond recreatieschaatsen op de Jaap Edenbaan. Leden kunnen hier van 19.40 uur tot 20.40 uur aan deelnemen. Het betreft vooral senioren die onder begeleiding van een groepje trainers proberen om hun schaatstechniek op een hoger peil te brengen. Ook de wedstrijdrijders van de Diemer IJsclub hebben inmiddels de snelle ijzers ondergebonden en zijn in training om hun tijden aan te scherpen. Vorig seizoen heeft een van de wedstrijdrijders van de Diemer IJsclub het marathonkampioenschap van Amsterdam in zijn leeftijdscategorie gewonnen, een mooie prestatie. Een tegenvaller is dat er sinds begin van deze week wegens een technische storing niet op de Jaap Edenbaan kan worden geschaatst. De verwachting is dat dit tot 2 november duurt.

De leden van de Diemer IJsclub hopen uiteraard op een mooie winter. De vereniging beschikt op De Sniep over een terrein dat indien het flink heeft gevroren, dienstdoet als een natuurijsbaan. In november zal de beheerder van het sportpark het terrein onder water laten lopen. En dan maar hopen dat het in tegenstelling tot de afgelopen jaren stevig gaat vriezen en er op natuurijs geschaatst kan worden.

Uit de krant