Afbeelding
Trudy Kroese

Gratis naar de dierenarts

Politiek

DIEMEN - Diemenaren met een laag inkomen kunnen tijdelijk gratis met hun huisdieren naar de dierenarts. Het gaat om een proef van de gemeente Diemen.

De gemeenteraad steunde eind 2016 een motie van de SP voor dit initiatief.

Dierenambulance
De gemeente werkt hiervoor samen met de Dierenambulance Amsterdam.

Stadspas
Alleen mensen die een Stadspas hebben met een groene stip kunnen gebruik maken van de aanbieding. Zij krijgen één gratis consult bij de dierenarts, korting op een vervolgbehandeling van hun huisdier en kunnen honden, katten en konijnen gratis (tot maximaal € 100,-) laten steriliseren of castreren en chippen.

Proef
De proef loopt in ieder geval tot en met december 2017, overwogen wordt om de proef te verlengen tot 1 september 2018. Echter: er is een beperkt budget. Wanneer het geld op is, stopt de proef ook eerder.

Waardebon
Inwoners met een Stadspas met een groene stip kunnen bij de Dierenambulance een waardebon aanvragen. Meer informatie is te vinden op dierenambulance-amsterdam.nl (knop Stadspasaanbieding). Hier staat ook vermeld welke dierenartsen in Amsterdam en Diemen meedoen. In Diemen doen Dierenkliniek Diemen en het dierenziekenhuis Diemen mee aan de aanbieding.

Uit de krant